Carnivoor Meat & Eat BBQ workshop

Wat is de carnivoor BBQ workshop?

Vanaf dit jaar voeren wij de Carnivoor uit onder de noemer Grill-Academy Meat & Eat. Dit is een BBQ workshop grotendeels bestaande uit vlees, waarin we de volgende zaken* aan onze gasten laten zien:

  • Low and slow inclusief reverse methode op de Summit, Master Touch en Go Any Where
  • Grillen van de perfecte steak
  • Schoonmaken van een Tomahawk en deze middels reverse methode bereiden
  • Lamsrack, low and slow
  • Roken van een vlees
  • Saus bereiden middels GBS

Doel van de Barbecue Workshop

Het doel van de BBQ workshop is mensen om leren gaan met de BBQ op verschillende manier door te spelen met de temperatuur. We nemen de gasten mee in de totaal beleving van het barbecue en grillen. Het gehele verhaal moet kloppen, dus het vlees schoonmaken, snijden, grillen en desgewenst met een truffeljus serveren. We serveren speciaal bier of wijn bij de workshop en zorgen ook dat de bijgerechten iets bijzonders hebben.

Carnivoor BBQ workshop

Welke barbecues worden gebruikt bij deze workshop?

Uiteraard worden de Summit Charcoal en Master Touch, Weber Smokey Mountain en andere Weber hardware ingezet om hun kracht te laten zien door vlees low and slow te bereiden en vervolgens middels hoge temp. het vlees af te maken. We leren de gasten de ins en outs van de Summit Charcoal maar ook de Master Touch en de Go Anywhere mogen niet te ontbreken.

De Mastertouch van Weber wordt gebruikt om te grillen en ook de reverse methode te laten zien. Indirect laag daarna hoog en visa versa.

De mastertouch wordt net als tijdens onze GA’s ingezet om bv een diamant haas te roken en te grillen. We gebruiken hiervoor bewust de Smoker niet, maar de MT die iedereen in zijn tuin heeft staan. Spelen met de temperatuur en de ruimte op het rooster.

Het GBS wordt gebruikt om sauzen te maken, waardoor ook de kracht of USP van de Summit weer boven komt t.o.v. een keramische BBQ.

 

* dit is een voorstel, waar we van af kunnen wijken 

Boek direct