Abrikozencake met amandelen

Abrikozencake met amandelen

Abrikozencake met amandelen, met een scheutje Amaretto. Lekker met vanille-ijs of -saus.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 gr. geschaafde amandelen 
  • 3 grote eieren 
  • 40 gr. vanillesuiker
  • 170 ml. slagroom (33%)
  • 4 plakjes cake
  • 100 gr. gedroogde abrikozen 
  • 20 gr. Amaretto (likeur)
  • Vanillesaus of vanille-ijs en poedersuiker

Voor het invetten van het aluminium lekbakje: 15 gr. boter en 30 gr. suiker.

Grillmethode: indirecte lage warmte, 160-180 °C.

Grilltijd: 30-35 minuten (kerntemperatuur 85 °C).

Bereidingswijze

Bereid de barbecue voor, gemiddelde indirecte warmte (160-180 °C).

Vet een aluminium lekbakje in met boter en bestrooi met de suiker.

De amandelen in een pan licht roosteren.

De eieren splitsen in eigeel en eiwit.

Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de vanillesuiker toe.

Meng de slagroom met het eigeel.

Snijd de cakeplakken in blokjes van ongeveer 1 cm.

De abrikozen in kleine blokjes snijden en met de cake en de amandelen aan het roommengsel toevoegen en op smaak brengen met de Amaretto.

Voorzichtig het opgeklopte eiwit toevoegen en goed vermengen.

Giet dit mengsel tot slot voorzichtig in het lekbakje.

Plaats het lekbakje op de indirecte zone van de barbecue, sluit het deksel en bak in 30-35 minuten gaar en goudbruin.

Serveer met vanille-ijs of een vanillesaus en poedersuiker.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden