Appelroosje van bladerdeeg

Appelroosje van bladerdeeg

Eenvoudig en snel recept voor appelroosjes in bladerdeeg, een nagerecht van de grill.

Appelroosjes van bladerdeeg

Ingrediënten voor 6 appelroosjes

  • 3 rode appels
  • 2 eetl. abrikozenjam
  • sap van een ½ citroen
  • beetje bloem om de werkbank te bestuiven
  • beetje kaneel
  • bladerdeeg in repen van 8 bij 20 cm
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de BBQ op 225 °C op indirecte wijze.

Halveer de appels en verwijder steel en onderkant, alsmede het klokhuis.

Snijdt de appel in dunne plakken.

Knijp de citroen uit in een schaal en meng de sap met de appelplakjes.

Plaats dit voor ongeveer 3 minuten in de magnetron en giet het daarna af door een zeef.

Leg de reep bladerdeeg op de tafel en rol deze zachtjes iets uit. Niet te dun.

Smeer dit in met een beetje jam aangelengd met wat water.

Plaats aan de bovenzijde van het bladerdeeg de appelplakjes met de ronde kant naar boven, dakpansgewijs en overlappend.

Bestrooi eventueel met een beetje kaneel.

Rol het bladerdeeg nu voorzichtig op en plaats het roosje in een grote muffinvorm of cocotte.

Bak dit gedurende 40-45 minuten af op 200 °C, op indirecte wijze.

Haal de vorm uit de BBQ en laat even afkoelen.

Verwarm wat van de overgebleven abrikozenjam en smeer een beetje over de appelroosjes. Smullen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden