Chocoladecake met limoenmascarpone en vers fruit

Chocoladecake met limoenmascarpone en vers fruit

Chocolade en limoen, een verrassende combinatie.

Ingrediënten voor 10 personen

Grillmethode: indirecte warmte, ± 200 °C. met plate setter. Bereidingstijd: 30/35 minuten.

  • 200 gr. pure chocolade
  • 220 gr. roomboter
  • 200 gr. suiker
  • 4 eidooiers
  • 4 eieren
  • 85 gr. gezeefde bloem
  • 250 gr. mascarpone
  • 50 gr. poedersuiker
  • rasp van 1 limoen en het sap ervan
  • vers fruit (aardbei, bessen of bramen om te garneren)
  • muffinvorm met papieren cakevormpjes of een ovenschaal bekleed met vetvrij papier

Bereiding
Verwarm de BGE voor bakken op 200 °C met de plate setter. Smelt de chocolade au bain-marie en meng de boter hier doorheen. Klop de eieren samen met de dooiers schuimig en voeg de suiker toe tot een luchtig en wit geheel is ontstaan.

Meng het chocolade/botermengsel met het eieren/suikermengsel. Voeg de gezeefde bloem toe. Schenk met een maatbeker de cakevormpjes bijna vol. Plaats ze in de BBQ en bak ze in 15 minuten af. Mocht je een ovenschaal gebruiken dan is de baktijd zo’n 25 minuten.

Roer de mascarpone met poedersuiker, limoenrasp en het sap. Serveer de cake met de mascarpone en het vers fruit.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden