Fajita's met kip, taugé, bos-ui en rode peper

Fajita's met kip, taugé, bos-ui en rode peper

Heerlijk bijgerecht of hapje voor bij de borrel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 kippendijen
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een halve limoen
  • ½ rode peper
  • peper en zout
  • 1 eetl groene currypasta
  • klein stukje gember, fijngesneden
  • kokosrasp
  • ½ rode ui, in dungesneden ringen
  • paar blaadjes ijsbergsla
  • 40 gr taugé
  • 1 eetl. maiskorrels
  • 3 eetl. crème fraiche
  • 3 stengels bosui
  • ½ eetl. gehakte verse koriander
  • 4 mini-tortilla’s 

Bereidingswijze

Controleer de kip op overtollig vet en verwijder dit.

Snijd de knoflook, rode peper en de gember fijn en meng dit met de kip, voeg de groene curry en het sap van limoen toe en meng dit goed. Laat even intrekken. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de bos-ui in fijne ringen, hak de koriander en snij de rode ui in halve ringen, houd deze apart voor later gebruik.

Grill de kippendij op gemiddelde indirecte hoge warmte van 200-230 graden. Gril op het laatste moment de kip direct boven het houtskool mooi krokant en gekleurd. Haal ze van de BBQ en laat ze even rusten alvorens ze aan te snijden.

Verwarm de tortilla’s kort aan zonder ze teveel te kleuren.

Leg de de tortilla’s uit op een plank en besmeer ze met crème fraiche, verdeel de ingrediënten (mais, rode ui, bosui, taugé en sla) over de tortilla’s.

Snijd de kip in dunne plakjes en verdeel deze ook over de tortilla’s.

Bestrooi met een beetje kokos en gehakte koriander.

Vouw eerst 1 kant dicht en vervolgens de linker- en de rechterkant eroverheen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden