Gerookte makreelfilet met een salade van komkommer en appel

Gerookte makreelfilet met een salade van komkommer en appel

Gerookte makreelfilet met een salade van komkommer en appel; een licht en gezond gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 makreelfilets met vel
  • appelrookhout geweekt in water
  • 1 eetl mayonaise
  • 1 eetl grove mosterd
  • 1 eetl crème fraîche
  • ½ komkommer
  • ½ groene appel
  • ¼ bosje dille
  • ¼ bosje bieslook

Bereidingswijze

Snijd de komkommer en appel in dunne repen of blokjes. Roer mayonaise en de crème fraîche met de grove mosterd door elkaar.
Snijd dille en bieslook fijn. Meng alle ingrediënten met de mayonaise door de appel en komkommer. Breng op smaak met peper en zout.

Smeer een rookmandje in met een beetje olijfolie. Dit vergemakkelijkt het losmaken op een later moment.
Leg hier de makreel met de huidzijde op. Breng goed op smaak met peper en zout.
Plaats de mandjes in de Weber Smokey Mountain. Sluit de deksel en voeg 2 handjes in water geweekt rookhout toe. Rook in 10-12 minuten de makreel gaar.
Serveer met de appel- en komkommersalade.

Let op de graatjes in het midden van de filet. Deze zijn gemakkelijk te verwijderen wanneer de vis gerookt is. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden