Gevulde boerderijkip

Gevulde boerderijkip

Verse kip, citroen en tijm gaan altijd goed samen.

 

 Ingrediënten 

  • 1 boerderijkip
  • 1 citroen
  • 500 gr. rundergehakt
  • 6 tenen knoflook
  • ¼ bosje tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Leg de uitgebeende kip op de huidzijde op een plank, verwijder de vleugels indien nodig.

Breng goed op smaak met gemalen peper en zout.

Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm en meng dit met het gehakt.

Besprenkel de kip met citroensap. Snijd de overgebleven citroen in kleine stukjes en stop enkele onder de huid. Maak van het gehakt een rol en leg deze op de kip. Vouw de kip hierom heen.

Bind met touw de kip rondom vast tot een mooie gelijkmatige rol.

Verwarm een Mastertouch voor op indirecte wijze door de kolen aan de 2 buitenzijdes te plaatsen. Zet in het midden een lekbak met water tussen de kolen in.

Plaats de kip in het midden van het grillrooster. Sluit de deksel en gaar de kip in zo’n 75 min. Controleer met een thermometer de inwendige temperatuur. Minimaal 65 °C.

Haal de rol van de BBQ en laat het voor het aansnijden nog heel even rusten onder een stukje aluminiumfolie.

Snijd het vlees in stukken en bestrooi met grof zeezout en goede olijfolie. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden