Pasta met groente

Pasta met groente

Uiteraard kan smaakvol en vegetarisch ook gewoon op de barbecue.

Ingrediënten voor 4 personen, voor dit recept heeft u ook de GBS-wok nodig

  • 500 gr. pasta naar keuze
  • 150 gr. gele paprika
  • 150 gr. rode paprika
  • 150 gr. ui
  • 5 gr. groene hete pepers
  • 10 gr. knoflook
  • 30 ml. olijfolie
  • 200 gr. tomaten (blokjes uit blik)
  • 10 gr. verse basilicum
  • 25 gr. parmezaanse kaas (geraspt)
  • 5 zwarte olijven (ontpit)
  • 12 ml witte balsamico azijn
  • grof zeezout
  • peper 

Grillmethode: directe hoge warmte, 240-290°C.

Grilltijd: 10-15 minuten.

 

Voorbereiding

Bereid de barbecue voor op directe hoge warmte (240-290°C) met de Gourmet Barbecue System Wok.

Was de gele en rode paprika, verwijder de kern en snijd in blokjes. Snijd de ui fijn.

Groene pepers doormidden snijden, zaden verwijderen en in dunne reepjes snijden.

Snijd de knoflook in dunne plakjes.

Olijven in kwarten snijden en de basilicum in grove reepjes snijden.

Overige ingrediënten apart van elkaar houden en klaarzetten voor later gebruik.

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente, giet het kookvocht af en laat droogstomen, regelmatig omroeren.

Verwarm de olijfolie in de hete wok.

Voeg, onder voortdurend roeren, de paprika en ui toe.

Voeg vervolgens de knoflook, olijven en peper toe en wok dit kort.

Voeg daarna de tomatenblokjes toe, roer alles goed door elkaar en sluit vervolgens het deksel.

De gekookte pasta erdoor mengen, het deksel sluiten en opnieuw verwarmen.

Breng op smaak met zout en peper.

Net voor het opdienen de balsamico-azijn en parmezaanse kaas toevoegen en het geheel bestrooien met de basilicum.

Grill Academy tip:
De paprika kan ook met een dunschiller worden geschaafd. Met dit gerecht verandert uw barbecue met wok in een pasta-station; perfect voor tuin- of kinderfeestjes.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden