Ooster gemarineerde runderbavette

Ooster gemarineerde runderbavette

Oosters gemarineerd: knoflook, gember, rode peper, sesamolie...

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gram runderbavette
  • 3 teentjes knoflook
  • ¼ bos peterselie
  • halve rode peper
  • gember (stukje van 2 cm, schoongemaakt)
  • schil van een ¼ citroen
  • scheutje olijfolie en sesamolie
  • 1 baby romaine-sla

Bereidingswijze:

Hak de tenen knoflook, peterselie, rode peper, gember en de schil van citroen heel fijn. Meng met een beetje olijfolie en een scheutje sesamolie.

Snijd het vlees (op de vleesdraad) in dunne plakken van een halve cm dikte. Marineer deze plakken in het mengsel wat je net bereid hebt.

Verhit een Mastertouch met een GBS sear grate op directe wijze. Leg de dunne plakjes vlees op de GBS sear grate en bak ze kort om en om aan. Direct serveren in een blaadje knapperige romaine sla om uit de hand te kunnen eten

Je kunt i.p.v. van rundvlees ook kipfilet gebruiken.


Receptinfo:

Grilltype: Master Touch, gasbarbecues van Weber met GBS

Kolensoort: long lasting briketten/gas

Aantal kolen: 35 stuks

Schikking van de kolen: direct in de 2 houtskoolhouders

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Grilltijd: 5 minuten

Grillmethode: direkt

Accessoires: GBS sear grate

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden