Romeinse sla

Romeinse sla

Gegrilde en gekruide sla, een fantastisch bijgerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 mini Romeinse slaharten
  • 40 ml olijfolie
  • zout
  • cayennepeper
  • nootmuskaat
  • 20 ml. citroensap
  • 20 gr. honing
  • 40 gr. parmezaanse kaas.

Grillmethode: directe gemiddelde warmte, 180-200 °C.
Grilltijd: 6-8 minuten.

Voorbereiding

Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte (180-200 °C).

De Romeinse sla in de lengte halveren.

Aan de uiteinden van de stronk de evt. bruine gedeelten afsnijden, maar zorg ervoor dat de sla op de stronk niet uit elkaar valt.

Plaats de slaharten met het snijvlak naar boven op een bord.

Besprenkel het snijvlak vlak voor het grillen met olijfolie.

Bereidingswijze

Leg de slaharten met het snijvlak naar beneden op het grillrooster.

Sluit het deksel van de barbecue en gril ongeveer 3-4 minuten, draai de slaharten om en gril nog 3-4 minuten.

De slaharten zullen een sterke kleur krijgen, ze moeten echter wel knapperig blijven.

Neem de slaharten van het rooster en plaats met het snijvlak naar boven op een bord.

Breng op smaak met zout, cayennepeper en nootmuskaat, bedruip met citroensap en honing.

Bestrooi met parmezaanse kaas en serveer onmiddellijk.

Grill Academy tip:
Dit bijgerecht kan warm of koud geserveerd worden en smaakt heerlijk bij zowel vlees, gevogelte als vis.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden