Ossenhaas

€93,95
Op voorraad
Alle merken door onze eigen BBQ experts getest
Gratis deelname aan een Grill-Academy bij aanschaf van een buitenkeuken
Laat je vakkundig adviseren in onze winkel
Op alle merken minimaal 10 jaar garantie

Ossenhaas

Onze ossenhaas komt, net zoals de rest van ons rundvlees-assortiment, uit Clare Valley, in het zuiden van Australië. Dit toch al zeer zachte deel is extra mals door de 100 dagen graan gevoerde afmesting van de runderen.

Dit prachtige stuk vlees heeft het signature predicaat, toegekend aan het vlees van een selectie van runderen die voldoen aan de hoogste eisen! Alleen de beste runderen worden geselecteerd en krijgen de signature van de Thomas familie.

De hele ossenhaas wordt meestal opgesplitst in diverse delen. Zo kan je van het middenstuk tournedos (ook wel haasbiefstukken genoemd) snijden en kan je van de kop van een hele ossenhaas een chateau briand snijden.

Talencursus
De Engelse benaming voor ossenhaas is tenderloin en in het Frans noemt men de ossenhaas ook wel filet mignon.

Wist je dat...
Een T-bone steak ook ossenhaas bevat? Het door het T-vormige bot gescheiden vlees bestaat uit twee spieren, aan de ene, kleinere kant een ossenhaas en aan de andere, grotere kant entrecote.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen