Weber Stephen barbecues

In 1952 kwam George Stephen op het lumineuze idee om een barbecue te voorzien van een deksel. Het deksel was nodig om vlees en groente te beschermen tegen de harde winden van Chicago, die door haar ligging aan grote meren ook wel de “windy city” genoemd. Daarnaast zorgde het deksel ervoor dat je ook in de regen of sneeuw kon barbecueën. 

George werkte in 1952 bij Weber Brothers Metalworks, waar scheepsboeien gemaakt werden. Hij kwam allereerst op het idee om van deze boeien barbecues te maken. En toen hij ook bedacht om deksels te gaan gebruiken, was het nieuwe barbecueën geboren. Deze barbecue, gemaakt van een boei en deksel, kreeg de naam Weber omdat Weber Brothers Metalworks de materialen en het geld beschikbaar stelde voor productie. 

 

 

Welke barbecue past bij u? Hieronder vindt u de voordelen van een houtskoolbarbecue en een gasbarbecue overzichtelijk op een rij. Wilt u alle type barbecues echter zien, voelen en beleven, bezoek dan onze barbecuewinkel in Delft. U bent van harte welkom!

 

Voordelen houtskoolbarbecue

Voordelen gasbarbecue

  • geschikt voor houtskool en briketten
  • vuur is emotie
  • lekker om te varieren met hout en brandstofsoorten
  • de barbecue is licht en dus makkelijk te verplaatsen door de zachte wielen
  • eenvoudig schoon te maken door het One-Touch systeem
  • dekselhouder
  • as-opvangbak
  • snel en gemakkelijk te ontsteken
  • een sieraad voor in de tuin
  • eenvoudige bediening
  • groot bakoppervlak
  • geen rookontwikkeling bij het aansteken