Weber Smokey Mountain Cooker, WSM

De Smokey Mountain Cooker van Weber is een bbq en Smoker in één voor de echte barbecue fanaat! Deze Smoker geeft het vlees, vis en groenten een heerlijk gerookte smaak. Nodig al uw vrienden uit en geniet van de heerlijk bereide maaltijd uit uw Smoker!

Hoe werkt een Smoker van Weber?

De Weber Smokey Mountain Cooker heeft 2 braadroosters, een waterreservoir, een houtskoolrooster met een ring. Deze ring zorgt ervoor dat de temperatuur hoger kan oplopen. Ook heeft de Smoker van Weber een deur aan de voorkant om de houtskool en eventueel houtspaanders en kruiden toe te voegen. Het soort houtspaanders en het type kruiden geven uw vlees, vis en groenten de speciale gerookte smaak.

Wat kunt u roken in de Smoker?

Eigenlijk kunt u bijna alles bereiden in de smoker van Weber. Voorbeelden van verschillende voedingsmiddelen die u de heerlijk gerookte smaak kunt meegeven zijn:

  • - Vis
  • - Rood vlees
  • - Varkensvlees
  • - Gevogelte
  • - Groenten
  • - Kreeft

Het is ook mogelijk om vis en vlees tegelijkertijd te bereiden zonder dat de smaken vermengen. Geniet van de ultieme smaak van gerookt vlees, naast uw stukje vis.

Verschillende rook smaken

Experimenteer met verschillende houtsnippers en voeg ook eens kruiden toe, of wat dacht u van:

  • - Laurierblad
  • - Munt
  • - Knoflook
  • - Citrusschillen

Deze verschillende kruiden voegt u toe aan de smeulende briketten.

5 tips voor de Smoker

  • 1. Gebruik altijd een tang voor het draaien van uw vlees, prik niet met een scherp voorwerp in het vlees want dan zullen de sappen eruit lopen en zal het vlees taai worden;
  • 2. Houdt het deksel zoveel mogelijk gesloten. Wanneer u het deksel optilt, tel dan ongeveer 15 minuten op bij de bereidingstijd;
  • 3. Gebruik een vleesthermometer in het dikste gedeelte van het vlees om de kerntemperatuur te bepalen;
  • 4. Open alle ventilatiegaten bij het aansteken van uw briketten en sluit alle gaten en het deksel als u klaar bent met de barbecue. Doof de briketten nooit met water, hierdoor kunt u de Smoker beschadigen;
  • 5. Let op: voeg geen met aanmaakvloeistof geïmpregneerde houtskool of briketten toe. Dit komt de smaak van uw eten niet ten goede!

Gebruik van de ventilatiegaten

Voor iedere methode van voedselbereiding met de Weber Smokey Mountain Cooker is een ander gebruik van de ventilatiegaten:

  • - Roken: open de ventilatiegaten gedeeltelijk
  • - Barbecuen: open alle ventilatiegaten geheel
  • - Stomen: houdt de ventilatiegaten in het deksel gesloten, maar open de gaten in de ketel

Andere barbecues van Weber

Naast de Weber Smokey Mountain Cooker, heeft Barbecue Exclusief ook houtskool barbecues en gasbarbecues van Weber in het assortiment. Bekijk ons uitgebreide assortiment Weber barbecues en bestel ze vervolgens eenvoudig online. Wilt u de Smoker of andere Weber bbq graag komen bekijken en voelen? Breng dan een bezoek aan onze bbq winkel in Delft.