Aardappelen in zoutkorst
- Geplaatst op
- Door Patrick Wolf & Chris Janssen
- Geplaatst in aardappelen, bijgerecht, kwark, Recept voor Weber, zout
- 0

Aardappelen in zoutkorst met een heerlijke, frisse kwarkdip.
Ingrediënten zoutkorst
- 2 kg. grof zeezout
- 2 eiwitten
- 100 ml. water
Ingrediënten aardappelen
- 8 laurierblaadjes
- 16 vastkokende aardappelen met schil
Ingrediënten kwarkdip
- 150 gr. magere kwark
- 100 ml. zure room (18%)
- geraspte schil van 1 citroen
- cayennepeper
- nootmuskaat en zout
Grillmethode: indirecte gemiddelde warmte, 220-240°C.
Grilltijd: 35-40 minuten.
Bereidingswijze
Bereid de barbecue voor, indirecte gemiddelde warmte (220-240 °C).
Voor de zoutkorst het eiwit licht opkloppen en goed mengen met het zout en water.
Halveer de laurierblaadjes met een schaar in de lengte.
Was of borstel de aardappelen schoon, snijd in elke aardappel een inkeping.
Steek de halve laurierblaadjes in de inkepingen.
Een aluminium lekbakje voorzien van bakpapier en een gedeelte van het zoutmengsel op de bodem verspreiden. Leg de aardappelen in een ovenschaal dicht bij elkaar op het zout.
Bedek de aardappelen met het resterende zout en zorg ervoor dat de zoutkorst op de aardappelen goed gesloten is.
Plaats de ovenschaal op de indirecte zone van de barbecue en sluit het deksel.
Grill de aardappelen in de zoutkorst ongeveer 35-40 minuten.
Roer ondertussen de kwark, zure room en citroen door elkaar en breng op smaak met cayennepeper, nootmuskaat en zout.
Tik voor het opdienen de zoutkorst kapot, haal de aardappelen uit het zout en serveer met de kwarkdip.
Tip: Gebruik voor dit recept vastkokende of kleine nieuwe aardappelen.
Bij barbecues met een kleine of geen indirecte zone kunt u een pizzasteen op het grillrooster leggen, deze verdeelt de warmte gelijkmatig.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...