Californiaburger met avocado-mayonaise

Californiaburger met avocado-mayonaise

Eenvoudig, doch zeer smakelijk recept.

Ingrediënten voor 4 personen

  • ½ milde groene peper
  • 350 gr. gehakt
  • ½ tlp grof zeezout
  • ½ tlp gemalen zwarte peper
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 eetl fijngesneden witte ui
  • 40 gr. rucola sla
  • ½ rijpe avocado’s
  • 1 eetl mayonaise
  • 1 tomaat. van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden
  • ½ eetl gehakte verse koriander
  • sap van een halve limoen
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Bereidingswijze

Grill de peper met gesloten deksel tot dat het vel zwart is. Af en toe draaien!

Neem de peper van de BBQ en laat afkoelen. Verwijder het zwarte vel, zaadjes en de steel. Snijd het overgebleven vlees fijn.

Prak de avocado met de mayonaise fijn. Meng het goed door elkaar.

Voeg de fijngesneden uien, tomaat en koriander toe.

Breng op smaak met limoensap, jalapeno peper, zwarte peper, zout en knoflook. Zet apart, afgedekt met folie.

Maak het gehakt op smaak met peper en zout.

Maak 4 gelijke porties van het mengsel. Maak met behulp van de hamburgerpers mooie gelijke burgers, leg voordat je het gehakt op de pers legt een vel plastic folie neer. Leg dit ook op het vlees. Hierdoor ligt de burger gelijk verpakt in plastic en laat deze makkelijker los van de pers.

Druk in het midden een licht kuiltje met je vinger om het bolvormen te voorkomen (gebruik de Weber burgerpers)

Grill de hamburgers in ongeveer 6 à 8 minuten boven directe hitte met gesloten deksel.

Eenmaal keren. Rooster de broodjes kort en plaats ze op het bord. Serveer hierop de avocado mayonaise, een beetje rucola en de hamburger.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden