Chicken-gambaburger met avocadomayonaise

Chicken-gambaburger met avocadomayonaise

Gezonde burger van de grill, kip en gamba, weer eens iets anders.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 groene jalapeno peper
  • 150 gr. kipgehakt
  • 100 gr. gepelde gamba's
  • geraspte zeste van 1 limoen of citroen
  • 1 tlp. grof zeezout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tlp. gemalen peper
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 eetl. fijngesneden, witte ui
  • 75 gr. rucola sla
  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 tomaat van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden
  • 1 eetl. gehakte verse koriander
  • sap van een 1/2 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Bereidingswijze

Grill de jalapeno peper in 10 minuten met gesloten deksel tot dat het vel zwart is. Af en toe draaien!

Neem de peper van de BBQ en laat 'm afkoelen. Verwijder het zwarte vel, zaadjes en de steel. Snijd de peper fijn.

Prak de avocado met de mayonaise fijn. Meng het goed door elkaar.

Voeg de fijngesneden uien, tomaat en koriander toe.

Breng op smaak met limoensap, peper, zout en knoflook. Zet apart, afgedekt met folie.

Snijd de gepelde en schoongemaakte gamba’s fijn. Meng dit met het kipgehakt.

Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout.

Meng de jalapeno peper met het gehakt en knoflook en breng op smaak met peper en zout.

Maak 4 porties van het mengsel. Maak met behulp van de hamburgerpers mooie gelijke mini burgers, leg voordat je het gehakt op de pers legt een vel plasticfolie neer. Leg dit ook op het vlees. Hierdoor ligt de burger gelijk verpakt in plastic en laat deze makkelijker los van de pers.

Druk in het midden van een burger een licht kuiltje met je vinger, om bolvormen te voorkomen (gebruik de Weber burgerpers).

Grill de hamburgers in ongeveer 6 minuten boven directe/indirecte hitte, met gesloten deksel.

Eenmaal keren. Rooster de broodjes kort en plaats ze op het bord. Serveer hierop de avocado mayonaise, een beetje rucola en de chicken-gambaburger.

Eet smakelijk!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden