Een klassieker; bierblik-kip

Een klassieker; bierblik-kip

Een recept dat iedere barbecuefanaat moet kennen.

Ingrediënten voor 4 personen

Rub:

10 gr. zout
7 gr. zwarte peperkorrels (geplet)
2 gr. rozemarijn (fijngesneden)
2 gr. chilivlokken
geraspte schil van 1 citroen

Ingrediënten kip:

1 hele kip (1,2 kg.)
1 takje rozemarijn
25 ml. bier (blond)
30 ml. olijfolie

Ingrediënten paprikaboter:

20 gr. boter
5 gr. paprikapoeder

Grillmethode: indirecte gemiddelde warmte, 180-200 °C.

Grilltijd: 1-1,5 uur (kerntemperatuur 78-85 °C). 

Bereidingswijze

Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (180-200 °C).

Meng de kruiden voor de rub goed. 

De kip van binnen en buiten met koud water spoelen en droogdeppen.

Smeer de kip vervolgens van binnen en buiten in met de rub.

Steek het takje rozemarijn in de buikholte van de kip.

Plaats het bierblikje (helft aan inhoud) op de houder en zet de kip erop.

Smelt de boter en vermeng dit met het paprikapoeder.

Zet de kiphouder met de kip op de indirecte zone van de barbecue en sluit het deksel.

In de laatste 10-15 minuten van het grillen de kip met de paprikaboter insmeren en het deksel weer sluiten.

Haal de kip van de BBQ en laat afgedekt 10 minuten rusten.

Snijd de kip in kleine stukken, zodat dit als fingerfood kan worden gegeten.

 

Grill Academy tip:

Wanneer je een gevogeltestomer gebruikt kun je de vleessappen en het vet dat in de gevogeltestomer achterblijft goed gebruiken als basis voor sauzen.

Gebruik een kerntemperatuurmeter om er zeker te zijn dat de kip goed gaar is. Temperatuur moet ongeveer 72-75 graden zijn.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden