Flammkuche met spek, ui en crème fraîche

Flammkuche met spek, ui en crème fraîche

Klassieke smaken van de barbecue, een heerlijk bijgerecht.

Ingrediënten (voor 1 flammkuche), voor dit recept heeft u ook een pizzasteen nodig

  • 1 flammkuche (vers gemaakt of kant en klaar)
  • 2 eetl. crème fraîche
  • 30 gr. spekreepjes
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 30 gr. geraspte kaas
  • rucola

Grillmethode: indirecte hoge warmte (230-290°C).

Grilltijd: 18-24 minuten.

Bereidingswijze

Bereid de barbecue voor op indirecte hoge warmte (230-290°C) met de Gourmet Barbecue System Pizzasteen.

Breng de crème fraîche op smaak met peper en zout.

Strooi wat bloem op de pizzaspatel en leg het deeg voorzichtig op de spatel.

Smeer het deeg in met de crème fraîche.

Verdeel de ui en het spek over het deeg.

Strooi hier de geraspte kaas overheen.

Leg het deeg op de pizzasteen en bak deze op indirecte hoge warmte gedurende 4-6 minuten met het deksel gesloten, totdat de korst goudbruin is en de kaas gesmolten.

Serveren

Haal de flammkuche van de barbecue met behulp van de pizzaspatel en leg deze op een snijplank. Verdeel wat rucola over de flammkuche.

Besprenkel de flammkuche daarna met een beetje olijfolie en snijd hem tot slot in stukken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden