Flammkuche met spek, ui en crème fraîche
- Geplaatst op
- Door Patrick Wolf & Chris Janssen
- Geplaatst in bijgerecht, flammkuche, Recept voor Weber, spek
- 0

Klassieke smaken van de barbecue, een heerlijk bijgerecht.
Ingrediënten (voor 1 flammkuche), voor dit recept heeft u ook een pizzasteen nodig
- 1 flammkuche (vers gemaakt of kant en klaar)
- 2 eetl. crème fraîche
- 30 gr. spekreepjes
- 1 ui, in halve ringen gesneden
- 30 gr. geraspte kaas
- rucola
Grillmethode: indirecte hoge warmte (230-290°C).
Grilltijd: 18-24 minuten.
Bereidingswijze
Bereid de barbecue voor op indirecte hoge warmte (230-290°C) met de Gourmet Barbecue System Pizzasteen.
Breng de crème fraîche op smaak met peper en zout.
Strooi wat bloem op de pizzaspatel en leg het deeg voorzichtig op de spatel.
Smeer het deeg in met de crème fraîche.
Verdeel de ui en het spek over het deeg.
Strooi hier de geraspte kaas overheen.
Leg het deeg op de pizzasteen en bak deze op indirecte hoge warmte gedurende 4-6 minuten met het deksel gesloten, totdat de korst goudbruin is en de kaas gesmolten.
Serveren
Haal de flammkuche van de barbecue met behulp van de pizzaspatel en leg deze op een snijplank. Verdeel wat rucola over de flammkuche.
Besprenkel de flammkuche daarna met een beetje olijfolie en snijd hem tot slot in stukken.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...