Flammkuche met prosciutto, rucola en mozzarella
- Geplaatst op
- Door Patrick Wolf & Chris Janssen
- Geplaatst in bijgerecht, flammkuche, mozzarella, proscuitto, Recept voor Weber
- 0

Een klassiek recept met een twist.
Ingrediënten (voor 1 flammkuche), voor dit recept heeft u ook een pizzasteen nodig
- 1 flammkuche (vers gemaakt of kant en klaar)
- olijfolie
- ½ teen knoflook, fijngeperst,
- zout
- bloem
- 3 gr. gekneusde chilivlokken
- 175 gr. in dunne plakken gesneden mozzarella
- 50 gr. dun gesneden plakjes prosciutto
- 50 gr. parmezaanse kaas
- rucola
Grillmethode: indirecte hoge warmte (230-290°C).
Grilltijd: 18-24 minuten.
Bereidingswijze
Bereid de barbecue voor op indirecte hoge warmte (230-290°C) met de Gourmet Barbecue System Pizzasteen.
Doe 3 eetlepels olijfolie, de knoflook en een snufje zout in een kom en meng goed door elkaar.
Strooi wat bloem op de pizzaspatel en leg het deeg voorzichtig op de spatel.
Smeer het deeg in met de gemaakte knoflookolie en bestrooi met de gekneusde chilivlokken.
Leg daarna de stukjes mozzarella op het deeg.
Scheur de prosciutto in stukjes en leg dit op en om de mozzarella.
Strooi hier de parmezaanse kaas overheen.
Leg het deeg op de pizzasteen en bak deze op indirecte hoge warmte gedurende 4-6 minuten met gesloten deksel, totdat de korst goudbruin is en de kaas is gesmolten.
Serveren
Haal de flammkuche van de barbecue met behulp van de pizzaspatel en leg deze op een snijplank. Verdeel wat rucola over flammkuche.
Besprenkel de flammkuche daarna met een beetje olijfolie en peper en snijd hem tot slot in stukken.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...