Gerookte makreel met appel en tuinkruidensaus
- Geplaatst op
- Door Patrick Wolf & Chris Janssen
- Geplaatst in appel, makreel, Recept voor Weber, voorgerecht
- 0

Niets zo lekker als zelf uw verse vis roken.
Ingrediënten voor 4 personen, voor dit recept heeft u ook een Smokey Mountain nodig
- 4 makreelfilets met vel
- appelrookhout, geweekt in water
- 1 eetl mayonaise
- ½ eetl grove mosterd
- 1 eetl crème fraîche
- 1 eetl kappertjes
- 1 appel, in fijne blokjes gesneden
- ¼ bosje dille¼ bosje bieslook
- ¼ bosje peterselie
Bereidingswijze
Snijd de appel in fijne blokjes.
Roer mayonaise, crème fraîche en grove mosterd door elkaar.
Snijd de dille, peterselie en bieslook fijn. Meng alle ingrediënten met de mayonaise.
Smeer een rookmandje in met een beetje olijfolie. Dit vergemakkelijkt het losmaken op een later moment.
Leg hier de makreel op de huidzijde op. Breng goed op smaak met peper en zout.
Plaats het mandje in de Weber Smokey Mountain. Sluit de deksel en voeg 2 handjes in water geweekt rookhout toe. Rook in 10-12 minuten de makreel gaar.
Serveer met de kruidensaus en blokjes appel.
Let op de graatjes in het midden van de filet. Deze zijn eenvoudig te verwijderen. Eet smakelijk!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...