Lamsrack met groene kruidenkorst
- Geplaatst op
- Door Patrick Wolf & Chris Janssen
- Geplaatst in broodkruim, groene kruiden, hoofdgerecht, Lamsvlees, Recept voor Weber
- 0

Overheerlijke lamsrack met knapperige kruidenkorst.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 lamsracks
- Japans broodkruim
- verschillende groene kruiden (peterselie, tijm, rozemarijn en bieslook)
- 3 tenen knoflook
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Snij de verschillende kruiden heel fijn (kan in de keukenmachine).
Hak de knoflook en meng dit door de kruiden en het broodkruim.
Voeg een klein beetje olijfolie toe, zodat er een beetje plakkerig broodmengsel ontstaat.
Breng dit goed op smaak met peper en zout.
Maak de lamsracks schoon door overtollig vet en vlies te verwijderen.
Peper en zout de racks rondom.
Smeer aan de vleeskant het vlees in met een laag van het broodkruim zodat er een korst ontstaat.
Grill het vlees met de kruidenkorst aan de bovenkant indirect op de BBQ (190C), controleer de gaarheid met een thermometer (57C). Je zult afhankelijk van de grootte en dikte van de lamsracks zo’n 30 min nodig hebben. Laat het vlees rusten alvorens het aan te snijden.
Snij het vlees met een scherp mes tussen elk botje door! Probeer hierbij de korst intact te houden!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...