Mini Coq au Vin in de Dutch oven

Mini Coq au Vin in de Dutch oven

Heerlijke Coq au Vin van de barbecue. Gemaakt in een combinatie tussen grillen en gebruik van een Dutch oven. Met deze basis kun je perfect experimenteren.

Ingrediënten

  • 30 kip-drumsticks
  • 250 gr. spek
  • 2 st. ui
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout
  • 3 eetl. bloem
  • flinke scheut rode wijn
  • ½ ltr gevogelte of kalfsfond
  • Verse kruiden: peterselie of bieslook

N.B.

De kip is reeds 3 uur voorgegaard op een smoker met appelhout.

Grill de drumsticks af op de barbecue, zodat ze weer lekker warm worden.

De rode wijnsaus is eenvoudig voor te bereiden. Smelt wat boter in de Dutch oven en laat dit uitbruisen, voeg vervolgens de bloem toe en roer dit door elkaar. Afblussen met rode wijn en de gevogelte of kalfsfond. Goed op smaak brengen met peper en zout (pas op met de zout i.v.m. de spek).

Laat desgewenst wat takjes tijm meetrekken.

Bereidingswijze

Snipper de ui grof en snijd de champignons in vieren.

Snij de spek in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.

Bak beide in de Dutch oven knapperig en bruin, voeg nog wat knoflook en vervolgens de saus toe.

Wij hebben de saus grotendeels voorbereid. Zie het verhaal hierboven.

Voeg de gegrilde drummetjes toe aan de saus en laat kort mee warmen.

Laat dit zachtjes doorstoven.

Als laatste bij het serveren wat gehakte peterselie of bieslook toevoegen.

Voeg evt. peper en zout toe naar smaak.

Serveer het geheel in een wijn- of borrelglas.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden