Ooster gemarineerde runderbavette
- Geplaatst op
- Door Patrick Wolf & Chris Janssen
- Geplaatst in bijgerecht, Recept voor Weber, runderbavette
- 0

Oosters gemarineerd: knoflook, gember, rode peper, sesamolie...
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gram runderbavette
- 3 teentjes knoflook
- ¼ bos peterselie
- halve rode peper
- gember (stukje van 2 cm, schoongemaakt)
- schil van een ¼ citroen
- scheutje olijfolie en sesamolie
- 1 baby romaine-sla
Bereidingswijze:
Hak de tenen knoflook, peterselie, rode peper, gember en de schil van citroen heel fijn. Meng met een beetje olijfolie en een scheutje sesamolie.
Snijd het vlees (op de vleesdraad) in dunne plakken van een halve cm dikte. Marineer deze plakken in het mengsel wat je net bereid hebt.
Verhit een Mastertouch met een GBS sear grate op directe wijze. Leg de dunne plakjes vlees op de GBS sear grate en bak ze kort om en om aan. Direct serveren in een blaadje knapperige romaine sla om uit de hand te kunnen eten
Je kunt i.p.v. van rundvlees ook kipfilet gebruiken.
Receptinfo:
Grilltype: Master Touch, gasbarbecues van Weber met GBS
Kolensoort: long lasting briketten/gas
Aantal kolen: 35 stuks
Schikking van de kolen: direct in de 2 houtskoolhouders
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Grilltijd: 5 minuten
Grillmethode: direkt
Accessoires: GBS sear grate
Reacties
Wees de eerste om te reageren...