Runderbavette tagliata-stijl
- Geplaatst op
- Door Patrick Wolf & Chris Janssen
- Geplaatst in hoofdgerecht, Recept voor Weber, rund, runderbavette
- 0

Snel en eenvoudig recept, maar o zo lekker!
Ingrediënten voor 4 personen
• 1,2 kg runderbavette
• rucola
• balsamico-siroop
• geraspte Parmezaanse kaas
• peper
• zout
Bereidingswijze
Voor aanvang van de bereiding hoeft de bavette alleen gezouten te worden. Bak deze direct op heet vuur aan beide kanten aan en draai dan het vuur lager. Gaar de bavette indirect, rosé in ca. 15 minuten.
Snijd de bavette in de lengte en daarna in kleine reepjes haaks op de draad van het vlees. Door dit te doen wordt het doorgaans taaie vlees heel mals en zacht. Voeg wat peper voor de smaak toe.
Plaats op een bordje wat rucola, leg hierop de dunne reepjes vlees en giet lichtjes de siroop over het vlees. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...