Surf 'n' Turf
- Geplaatst op
- Door Patrick Wolf & Chris Janssen
- Geplaatst in gamba's, hoofdgerecht, Recept voor Big Green Egg, rundvlees
- 0

Recept voor Surf 'n' Turf op de Big Green Egg.
Ingrediënten voor 5 personen
- 500 gr. mooi kwaliteit rundvlees (rib-eye, flanksteak of entrecote)
- 5 grote gamba’s, ontdaan van darmkanaal
- zonnebloemolie
- snufje chilivlokken
- peper, zout
- sap van 1 limoen
Bereiding
Klassieke methode
- Grillmethode: directe warmte, ± 200-250°C.
- Bereidingstijd: 15 minuten
Verhit de BGE met gesloten deksel tot ruim 250 °C.
Bestrooi het vlees met zeezout net voordat deze op de BBQ wordt geplaatst.
Schroei het vlees dicht, beide zijde 1 minuut.
Plaats het vlees indirect aan de zijkant van de BBQ en gaar het naar gewenste gaarheid (rood of medium).
Reverse methode
Hierbij plaatsen we het rundvlees op indirecte wijze op de BBQ met een lage temperatuur van ongeveer 120 °C. Doelstelling is om de interne temperatuur tot ongeveer 45 °C te brengen. Dit dient gemeten te worden met een thermometer. Het vlees zal in deze fase geen kleuring ondergaan.
Wanneer de interne temperatuur bereikt is nemen we het vlees van de BBQ en houden deze warm. Ondertussen stook je de Big Green Egg op tot zo’n 250 °C. Nu dien je alleen het vlees heel kort rondom te grillen voor enkele minuten. Door deze methode toe te passen verlies je minder vocht en creëer je een krokanter en smakelijkere korst. Het resultaat is mooi gegaard en overal gelijk van kleur. Snijd het vlees in mooie tranches (dikke plakken).
De gamba’s worden met wat olie kort gebakken in een gietijzeren wok en afgeblust met een beetje limoensap en op smaak gebracht met peper en zout. Serveer deze met het rundvlees, besprenkelen met een beetje olijfolie en grof zeezout.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...