Tarte Tatin van peer, rode wijn en kaneel
- Geplaatst op
- Door Patrick Wolf & Chris Janssen
- Geplaatst in nagerecht, Peer, Recept voor Weber
- 0

Tarte Tatin, een klassieker. Voor dit recept heeft u een Weber Cookware System koekenpan nodig.
Ingrediënten voor 4-8 personen
- 50 gr. boter
- 120 gr. poedersuiker
- 6 peren
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 5 plakken bladerdeeg of 1 rol
- klein beetje rode wijn
Bereidingswijze
Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dikke stukken van ongeveer 2 vingers dik. Meng de peer met de kaneel.
Gebruikte BBQ: Weber gasbarbecue, Spirit of Genesis
Smelt boter in de pan. Voeg de poedersuiker toe en meng vervolgens door elkaar. Voeg de stukken peer toe en bedek hiermee de bodem van de pan. Blus af met een klein beetje rode wijn.
Bedek de peer in de pan met de bladerdeeg. Houd de barbecue op 200-210 graden en bak tot de karamel begint te kleuren aan de zijkant en het bladerdeeg bruin begint te worden (ongeveer 45 minuten). Haal de taart van de barbecue en laat deze even staan. De karamel heeft even tijd nodig om af te koelen, dit maakt het omdraaien makkelijker. Draai de pan om op een snijplank en hij is klaar om te serveren.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...