Gamba’s met curry in kokosmelk

Gamba’s met curry in kokosmelk

Thaise curry met gegrilde gamba's van de BBQ.

Ingrediënten voor 5 personen

  • 10 schoongemaakte gamba’s zonder kop
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 limoen
  • 1 dl. visbouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 1 stukje verse geschilde gember in plakjes
  • ¼ bosje koriander
  • 2 tenen knoflook
  • ½ ui
  • ½ eetlepel groene currypasta
  • 4 stengels bosui
  • ½ kleine chilipeper
  • olijfolie
  • klein beetje sesamolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Marineer de gamba’s met fijngesneden knoflook, gember, ui, olijfolie/sesamolie, peper en zout.

Rasp wat van de schil van 1 limoen en houd dit apart. Pers de limoen uit en bewaar het sap.

Snijd de koriander fijn en snijd de bosui in ringen. Houd deze apart.

Snijd de citroengrasstengel in stukken van ongeveer 4 cm. Kneus ze een beetje.

Verwijder de pitjes van de chilipeper door het topje eraf te snijden en rollend tussen de handen de pitjes eruit te laten vallen. Snijd de peper in stukken van een 1 cm.

Verwarm een Mastertouch voor op indirecte wijze door de kolen aan de 2 buitenzijdes te plaatsen. Plaats in het midden de daarvoor bestemde wokpan. Zorg ervoor dat de pan zeer heet is.

Plaats de gamba’s in de pan. Schep de gamba’s voortdurend om. Haal ze na zo’n 4 minuten uit de pan en houdt ze op een schaal even apart.

Blus de pan af met visbouillon en breng aan de kook, voeg de kokosmelk, limoensap, groene currypasta, citroengras en chilipeper toe. Laat dit even inkoken en breng desgewenst goed op smaak met peper en zout.

Plaats de gamba’s terug in de kokosmelk en voeg bosui en de koriander toe.

Bestrooi de stoofschotel met fijngesneden limoenrasp.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden