BBQ kopen van Weber?

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan Weber barbecues en hebben daarom voor iedereen de geschikte Weber barbecue. U hebt de keuze uit Weber houtskoolbarbecues, gasbarbecues en smokers, dus er is voor ieder wat wils. Een Weber bbq kopen doet u bij Barbecue Exclusief, dé barbecueshop! Weber is niet alleen fabricant van barbecues, maar ook van een uitgebreid assortiment aan aanverwante artikelen. Ook voor deze andere producten van Weber kunt u bij ons terecht.

Weber Barbecue: de eerste bbq met deksel

In 1952 kwam George Stephen op het lumineuze idee om een barbecue te voorzien van een deksel. Het deksel op de barbecue was nodig om vlees en groente te beschermen tegen de harde winden van Chicago, de stad die door haar ligging aan grote meren ook wel de “windy city” werd genoemd. Daarnaast zorgde het deksel ervoor dat je ook in de regen of sneeuw je barbecue kon gebruiken. 

George werkte in 1952 bij Weber Brothers Metalworks, waar scheepsboeien gemaakt werden. Hij kwam allereerst op het idee om van deze boeien barbecues te maken. En toen hij ook bedacht om deksels te gaan gebruiken, was het nieuwe barbecueën geboren. Deze barbecue, gemaakt van een boei en deksel, kreeg de naam Weber barbecue omdat Weber Brothers Metalworks de materialen en het geld beschikbaar stelde voor productie. 

 

Welke Weber barbecue past bij u?

Hieronder vindt u de voordelen van een Weber bbq op houtskool en een Weber gas bbq overzichtelijk op een rij. Bij alle producten vindt u de informatie die u nodig hebt om te beslissen welke Weber bbq u wilt kopen om uw tuin mee af te maken. 

Wilt u een Weber bbq kopen, dan kan het fijn zijn om de verschillende barbecues eerst in het echt te zien, voelen en beleven. Dat kan! Bezoek daarvoor onze barbecuewinkel in Delft die gevuld is met barbecues en barbecueaccessoires. U bent van harte welkom om onze Weber barbecues te komen uitproberen! In de winkel kunt u uiteraard niet alleen Weber barbecues, maar ook bbq's van andere merken uitproberen, zoals de Napoleon Grill. Veel van onze klanten vinden het fijn om onze barbecues eerst in het echt te zien voordat ze een barbecue kopen. Kom dus gerust langs in onze winkel!

Om nog beter kennis te maken met de Weber, kiezen veel van onze klanten ervoor om eerst een BBQ workshop te volgen. Tijdens deze workshop leert u niet alleen met welke methodes u uw vlees, groenten en andere gerechten het lekkerst bereidt op de bbq, maar leert u de barbecues van o.a. Weber ook beter kennen. U mag immers zelf aan de slag met bijvoorbeeld een Weber barbecue en ervaart dus zelf hoe deze barbecue werkt. Volg bijvoorbeeld een Weber Grill Academy en kijk of het 'Weberen' iets voor u is!

Weber Smoker

Barbecue Exclusief heeft ook prachtige smokers van Weber in het assortiment. Hiermee kunt u uw vlees, vis, schaaldieren en groenten de authentieke gerookte smaak meegeven. Met behulp van houtspaanders en kruiden stelt u zelf de rook samen voor die specifieke smaak waar u van houdt.

 

Voordelen houtskool barbecue

Voordelen gas barbecue

 • geschikt voor houtskool en briketten
 • vuur is emotie
 • lekker om te variëren met hout en brandstofsoorten
 • de barbecue is licht en dus makkelijk te verplaatsen door de zachte wielen
 • eenvoudig schoon te maken door het One-Touch systeem
 • dekselhouder
 • as-opvangbak
 • snel en gemakkelijk te ontsteken
 • een sieraad voor in de tuin
 • eenvoudige bediening
 • groot bakoppervlak
 • geen rookontwikkeling bij het aansteken